Maya har over 30 års erfaring i undervisning, ledelse, administrasjon og organisering av musikk og kultur.

Administrerende og kunstnerisk leder

Hovedinstrumenter: Piano

Biinstrumenter: Gitar, sang, lyre

Sjangere: Klassisk, rhythmic / pop / norsk folkemusikk, improvosasjon og besifring.

Maya/ May Østhassel grunnla MAYA Musikk & Kulturskole i Ris Storstue i Oslo i 1981 og har over 30 års erfaring i undervisning, administrasjon og organisering av musikk og kultur. Hun har siden 1981 undervist ved skolen som pianolærer, musikkbarnehage- musikkførskolelærer og som kursleder for Musikk fra Livets Begynnelse for barn. Hun underviste også tidligere 5 år ved Sidsel og Robert Levins Musikkskole i Bærum og Oslo.

Maya har bachelor/faglærerutdanning i musikk for førskolen og grunnskolen v/ Barratt Due Musikkinstitutt og 1 års videreutdanning samme sted i instrumental- og klaverpedagogikk. Hun studerte deretter musikkvitenskap; grunnfag og mellomfag ved Universitetet i Oslo og tok siden 1 års videreutdanning ved Norges Musikkhøyskole i administrasjon og ledelse. Maya jobber nå hovedsakelig som skolens kunstneriske og administrative leder.

Hun har helt siden sin barndom opptrådt på en rekke arrangementer som pianist og akkompagnatør. Har reist med internasjonale musikk, dans og teatergrupper i regi av Y.W.A.M. til København, Amsterdam, Marseille og Avignon i Sør-Frankrike og har sunget i div. kor. Har de siste årene vært fast pianist og musikalsk ansvarlig for en rekke gudstjenester i Den Lutherske Frikirke, Oslo Syd.

Medlem av Oslo Musikklærer forening, derav flere år i foreningens vertskapskomité.

Gjennom årene har Maya bygget opp et stort nettverk av lærere, musikere og kunstnere som bidrar til undervisning, forestillinger, konserter og utstillinger ved MAYA Musikk & Kulturskole og ved Maya’s School of Music and Performing Arts; en avdeling av skolen som nylig har åpnet i den norske sjømannskirken i New York: www.mayaperformingarts.com.

Kurs og studiereiser

• Studiereise med Barratt Due til Orff-institiuttet og Mozarteum i Salzburg, Østerrike.
  • Kurs i Norsk folkemusikk med bl.a.Guri Solum, Elin Grytting og andre folkemusikere fra Ole Bull Akademiet (UiB).
  • Kurs i Orff-instumentering og rytmikk for barn med Ingrid Oberborbeck.
  • Kurs i afrikanske trommer (djember) og perkusjon med Eddie Andersen.
  • Div. kurs i regi av Norsk Musikkråd og Foreningen Musikk Fra Livets Begynnelse.