ANDREAS

Hovedinstrument : Gitar, El-gitar
Biinstrument: Piano, el-bass, mandolin
Spiller i tillegg arabisk Oud, div. folkefløyter (seljefløyte, sjøfløyte, kaval mm.), hardingfele, langeleik og vihuela.
Sjanger / stilart: klassisk,  besifringsspill, pop, rock, jazz, blues, improvisasjon, viser

Andreas er en norsk gitarist og multi-instrumentalist, komponist, arrangør og pedagog. Opererer i flere sjangere og konstellasjoner, med hovedfokus på improvisasjonsbasert musikk og krysning mellom ulike stilarter. Allsidig instrumentalist som jobber mye med utvidede teknikker, stemminger og nye bruksmåter på ulike instrumenter. Arbeider mest med egne prosjekter, men også erfaren bruksmusikant. Andreas begynte med gitar i ungdomstida, og hadde et sterkt fotfeste i metal-sjangeren før jeg startet på musikklinja ved Vinstra VGS, hvor han begynte å lære seg jazz. Samtidig med dette startet han å interessere meg mer for norsk folkemusikk og ble dratt inn i spellemannslaget på skolen.

Siden har han derfor prøvd å balansere og kombinere de ulike kodefortrolighetene i jazzen og folkemusikken, med mål om å nå den intuitive tilnærmingen til musikken som tradisjonsmusikere har.

Som musiker og pedagog er Andreas  mest opptatt av at det jeg gjør skal ha en sosial funksjon. Først og fremst ønsker  han å bruke musikk som en plattform for læring gjennom sosial interaksjon. Musikk etter sitt syn er først og fremst forankret gjennom kulturen, men formet av individene i den. Ved å jobbe med mennesker og musikk kan vi kommunisere i dybder som språket ikke kan nå, og dermed bryte opp sosiale barrierer som kan oppstå mellom kulturer, aldere, personligheter og miljø.

Dette kan man gjøre ved å løfte ukjente musikalsk utrykk frem for å gi sanser og vaner et støt, eller å presentere et historisk repertoar i en ny drakt for å skape nye perspektiv på vår egen kulturhistorie, men viktigst av alt mener jeg er å gi mennesker muligheten til å være kreative og problemløsende, samt gi de en følelse av mestring.

Han underviser elever i gitar og piano  ved MAYA Musikk & Kulturskole.

Musikkutdanning:
Musikklinja v/Vinstra Vidaregåande Skule
Toneheim Folkehøgskule
Musikkvitenskap v/Universitetet i Oslo
Kandidatstudiet i Musikkpedagogikk v/Norges Musikkhøgskole (2015-)