ELI

Norsk folkesang

Hovedinstrument
Sang
Sjanger / stilart
Norsk folkesang

Eli Storbekken er en av landets mest etablerte folkesanger. Hun vokste opp på Tolga i Østerdalen og har en lang og variert karriere innen folkemusikk.  Hun har medvirket på en rekke folkemusikkfestivaler i Norden og turnert i Irland, Russland, Ukraina, USA, Irak og Qatar.  Hun underviser i folkesang ved Ole Bull Akademiet, Voss  Hun har også lang undervisningserfaring som kursholder i folkesang og folkemusikk for barn, ungdom og voksne.

Eli har samarbeidet med musikere innen ulike genre som jazz, klassisk og worldmusic. Hun har utgitt 9 soloalbum. Glimt 1989, Bok og cd Nattergalen i 2000, Vider har hun samarbeidet med bl. andre den samiske musikeren Georg Buljo på Marios 2009 og Songen til fløyta. 2012 som er en samling viser hennes far Egil Storbekken komponerte i sin tid. I 2016 ga hun ut balladealbumet Fabel og familiealbumet Spellstenen 2000 med bl. andre bassist og produsent Sigurd Hole. Dokumentasjonscd Rosekolla 2014 og Tidløse Toner, et album med religiøse folketoner med bl.andre pianist og arrangør Andreas Ulvo i 2021. I 2024 ga hun ut boka med 66 sanger i So vil me synge. Vært Solist for Hedmarken symfoniorkester i 2011. Musikalsk leder for Oslo`s eneste friluftspill ” Svartedauen” fra  2002-2008.Er leder for seminarer  i regi av Norsk Kvedarforum og Klangen før fela som arrangeres på Riksscenen i Oslo annen hvert år!

Mottatte priser: Norwegian folk music avards 2009.  Rolf Gammlengprisen fra Fond for UtøvendeKunstnerr,  Tolgaprisen i 2011 og Folkelarmprisen i 2009 og 2014. Utnevnt til Hedersmeldlem i FolkOrg på Landskappleiken, Gol 2024

Eli Storbekken har i lang tid vært en pådriver for å bevare de gamle folkesangene. Nå gir hun ut en ny samling folkesanger fra Innlandet, og en flott sangbok som heter “So vil me synge” som samler 66 sanger fra området. I tillegg 28 nye innspillinger av sanger som gis ut i sammenheng med boken, her finner vi bånsuller, småstubber, viser, laling og lokker. Med på de 28 nyinnspillingene har Eli Storbekken fått med seg Irene Tillung på trekkspill, Olav Torget på gitar, konting og dobro og Hilde Fjerdingøy på torader.

For at folkesangen skal bevares så må den brukes, dette er bruksmusikk som har eksistert i hundrevis av år og formet seg etter lokale musikktradisjoner og kulturelle ulikheter. Noen tekster kan være litt utdatert i dag, men gi et tilbakeblikk på dagliglivet og hva folk var opptatt av før i tida. <Cover_kvadratisk.jpg>