ELI STORBEKKEN

Norsk folkesang

Hovedinstrument
Sang
Sjanger / stilart
Norsk folkesang

Eli Storbekken er en av landets mest etablerte folkesanger. Hun vokste opp på Tolga i Østerdalen og har en lang og variert karriere innen folkemusikk.  Hun har medvirket på en rekke folkemusikkfestivaler i Norden og turnert i Irland, Russland, Ukraina, USA, Irak og Qatar.  Hun underviser i folkesang ved Ole Bull Akademiet, Voss og på Musikkvitenskap ved Universitet i Oslo.  Hun har også lang undervisningserfaring som kursholder i folkesang og folkemusikk for barn, ungdom og voksne.

Eli han samarbeidet med musikere innen ulike genre som jazz, klassisk og worldmusic. I de senere år har hun hatt et nært samarbeid med Georg Buljo, gitarist og produsent.  I den forbindelse har hun gitt ut to kritikerroste cder ”Maros” i 2009 og ”Songen til fløyta” i 2012. Den siste er komposisjoner av  hennes far Egil Storbekken i forbindelse med 100 års- jubileet  i 2011. Hun medvirket i gruppa ” Det syng” med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland og Halvor Håkanes. Fra 1998 var hun med i det nordiske sang- og danseensemblet ” Kvedar” fram til 2004. Hun har gitt ut 4 soloplater og boka ” Nattergalen” i 2000 og medvirket på en rekke  innspillinger og var med i flere radio- og tvprogram fra 1980-tallet. Solist for Hedmarken symfoniorkester i 2011. Musikalsk leder for Oslo`s eneste friluftspill ” Svartedauen” fra  2002-2008.  Vært leder for seminarer  og for konserter i regi av Norsk Kvedarforum.

Mottatte priser: Norwegian folk music avards 2009.  Rolf Gammlengprisen fra Fond for Utøvende KunstnerrTolgaprisen i 2011 og Folkelarmprisen 2014.