MARIA

Hovedinstrumenter: Piano og sang
Sjangre: Piano: klassisk, pop, viser, besifring/akkorder
Sang: pop, rock, singer/songwriter, viser

Maria er pianist og sanger og har en bachelor i klassisk piano fra Griegakademiet i Bergen, et årsstudium i popmusikk/lydteknologi og sang ved Liverpool Institute for Performing Arts (Paul McCartney-skolen) og tar et pågående 3-årig deltidsstudium i sang og sangpedagogikk ved Complete Vocal Institute i København.

Som pedagog er Maria allsidig og kan jobbe både med dem som ønsker klassisk pianoundervisning, til singer/songwritere som ønsker undervisning i både sang, piano og låtskriving, til dem som ønsker å lære å synge, skape sin egen sound, nå de toner de ønsker eller unngå heshet/vondt i stemmen.

Som utøvende musiker har Maria de siste årene turnert med en rekke prosjekter, både som pianist og sanger innen forskjellige sjangere. Blant annet som en del av en vise- og romanseduoen , og hennes eget soloprosjekt  hvor hun synger, spiller piano og skriver låtene. Hun har og spilt med en rekke band og har også vært hyppig brukt i bryllup og andre eventer.

Som klassisk pianist har hun blant annet vært aktiv under Festspillene i Bergen, spilt i Grieghallen ved flere anledninger, hatt konsertserier i samarbeid med Hurtigruten, spilt sammen med orkesteret Ung Symfoni, spilt solokonserter,  og blitt mye brukt som akkompagnatør. Både som klassisk pianist, rytmisk pianist og sanger er hun opptatt av å skape en atmosfære som hun kan dra publikum inn i.